MOJCA ROBIČ

Mojca že poldrugo desetletje vodi plesno šolo in na njenih plesnih uricah je bilo narejenih že stotine prvih plesnih korakov. Kot diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok s sproščenim pedagoškim pristopom hitro pridobi naklonjenost malih varovancev, zato je navdušenih odzivov deležna tudi kot pevka in animatorka. Malčki jo poznajo tudi kot voditeljico televizijske oddaje Mojca in medvedek Jaka.

V svoje glasbeno-animacijske nastope vpleta enostavne plesne koreografije, zato se otroci skozi glasbeno-didaktične igre poleg pesmic naučijo tudi osnovnih plesnih korakov.

Mojca na svoje nastope običajno pripelje veliko prijateljev; spretne plesalke, sladkosnedega medvedka Jako, zmajčka Spinija, navihani Lilajo in Lilejo, ki sta ju glasba in smeh privabila celo iz daljnega vesolja… Ob glasbi in plesu otroci spoznajo celo druščino in se neizmerno zabavajo.

 

 • Mojčin lepi svet - muzikal / PREMIERA OKTOBER 2012

  scenarij: Tomaž Lapajne Dekleva / režija in dramaturgija : Kajetan in Alice Čop / besedila pesmi: Klavdija Bizjak, Mojca Robič, Grega Sulejmanovič / glasba in aranžma: Igor Potočnik, Martin Pustinek, David Sredenšek, Katarina Kumer, Grega Sulejmanovič, Boštjan Grabnar / scenografija: Boštjan Majcen / zvočni efekti: Gorazd Planko / producenta: Rumba d.o.o., PijaR / koproducent: Zavod za kulturo Šoštanj

   

  Igrajo in plešejo: Mojca Robič in plesalci Plesne šole Spin / koreografija: Mojca Robič / plesalke Plesne šole Spin: Nuša Osrečki, Šuhra Muharemovič, Taja Vidmar, Lara Krneža, Laura Skale, Melanie Gričnik, Melani Sevšek, Anja Širovnik, Pia Katarina Kremžar in Anja Kos.

   

  Vesoljčici Lileja in Lilaja pristaneta na Zemlji z velepomembno nalogo. Najti, kar je na njej najlepšega – in to ponesti domov. Vesoljska ladja pritegne pozornost radovedne Mojce – vesele gospodične, ki pozna veliko lepih pesmic za otroke in tudi ples ji ni tuj. Kakšna sreča, da sta sprva nezaupljivi vesoljčici naleteli prav na njo! Mojca jima skozi pesmice odkriva skrivnosti Zemlje in njenih prebivalcev: ljudi, živali, rastlin, vsega, kar čutimo in kaj nas obdaja. Pesmice so jim v pomoč da skupaj odkrijejo tisto, kaj je na Zemlji najlepše – prijateljstvo.

   

  In ravno prijateljstvo je rdeča nit predstave. Mladi gledalci bodo spoznali, da ni pomembno, kdo si in od kod prihajaš – če si prijazen do drugih, boš našel prave prijatelje. Naj pada dež, sneži ali sije sonce, če si s prijatelji, se boš vedno zabaval in imel lepo. In če boš skupaj z njimi ohranjal naravo, bo svet lep! Ravno takšen, kot Mojčin.

 • Mojca in prijatelji - glasbena animacija

  Glasbeno-animacijski programi Mojce Robič so polni plesa in interakcij z občinstvom. Teme pesmic in povezovalnega programa so različne, prilagojene starosti obiskovalcev in namenu prireditve. Mojci se na odru lahko pridružijo plesna skupina, prijatelji medvedek Jaka, zmajček Spini ali celo obiskovalki z drugega planeta, radovedni in navihani vesoljčici Lileja in Lilaja.

Moj medvedek Jaka / Panika records, Jutranjka, 2003

Beži Jaka / Jutranjka, 2004

Spini gre v plesno šolo / samozaložba, 2008

 • Dam di duri dam

 • Izštevanka

 • Moj medvedek Jaka

 • Ples snežink / Mojčin lepi svet

 • Delamo snežaka / Mojčin lepi svet

 • Tomaž Lapajne Dekleva / scenarist

  Kemija, kateri je posvetil veliko let študija, mu je bila najbolj všeč na gledaliških deskah in tako je teater že leta njegovo primarno delo in tudi prosti čas. Je igralec, dramatik, režiser, scenograf in oblikovalec svetlobe. Sooblikoval je številne projekte: Kolektiva Narobov, KUD France Prešeren, Gledališča Unikat, Društva za razvoj gledališča v izobraževanju, Kulturnega društva Priden možic, Rdeči noski, … Je avtor večih dramskih besedil (za Radio Slovenija, Televizija Slovenija, založba Panika, revija Mentor), knjig za otroke (založbe Didakta, Morfem in Društvo za razvoj gledališča v izobraževanju) in strokovnih člankov. Pedagoško delo predaja na Dramski gledališki gimnaziji v Novi Gorici in v Šolski impro ligi, ob tem pa vodi delavnice doma in v tujini. Kot član Kolektiva Narobov je leta 2007 prejel Ježkovo nagrado.

 • Kajetan in Alice Čop  / režija in dramaturgija

  Oba sta diplomirala in opravila magisterij na katedri avtorskega gledališča na Praški gledališki Akademiji (DAMU). Skupaj sta ustvarila dve lutkovni otroški nanizanki na RTV Slovenija (“Vesela hišica” in “Notkoti”) in sodelovala pri številnih projektih tako z amaterskimi kot s profesionalnimi gledališči. Ustvarila sta na primer avtorsko predstavo “Zlatna jabuka i princeza paunica” v Bosanskem narodnem gledališču v Zenici, tolkalno – lutkovni projekt “Lili Goro, majhna deklica” (skupaj s skladateljem Petrom Šavlim in skupinama KESUKOZI in STOP) za Cankarjev dom, dvanajst otroških predstav za Lutkovno gledališče Velenje in številne druge. Skupaj imata alternativno skupino Burekteater, ki redno nastopa na Ani Desetnici in Festivalu Lent.

Juhuhu!

Odkrili smo nov planet,

poln glasbe,

plesa in zabave!

Mojčin lepi svet!

PijaR, Janja Rehberger Cerkvenik s.p.

Nova vas 26

SI-4205 Preddvor

T: 00386 51 606 220

e: pijar(a)pijar.si